Gezichtsherkenning uitschakelen op Facebook

Waarom dit een goede idee is kan je lezen in ‘Allemaal Stasi?’

 

Meld u aan op uw Facebook-account en klik rechtsboven op Account / Privacyinstellingen / Instellingen aanpassen. Scrol naar het kopje Dingen die anderen delen en klik op de knop Instellingen bewerken achter de optie Stel foto’s van mij voor aan vrienden. Kies in de keuzelijst voor Uitgeschakeld en klik op OK.

Schakelt u de tagvoorstellen uit, dan zullen mensen niet meer door Facebook worden geattendeerd om u bij een foto te taggen.

Helaas is het niet mogelijk om de gezichtsherkenning écht uit te schakelen, dat gebeurt immers volautomatisch op de achtergrond en het is gissen naar welke informatie Facebook opslaat en wat het daar in de toekomst nog mee gaat doen. Verder kunnen mensen u altijd nog handmatig taggen op een foto, er bestaat namelijk ook geen functie in Facebook die dat onmogelijk maakt. Wel is het mogelijk om uzelf handmatig weer van een foto te ‘untaggen’.

Advertisements